Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bemutatkozás

Huszonöt  esztendővel ezelőtt (1994. októberében) határozták el az alapítók, hogy klubot szerveznek, ahol a betegek segítőkre találnak, erősíthetik egymást gyógyulásukban.

Az elhatározást tett követte, és Mikéné Bodor Máriának, a Rákbetegek Országos Szövetsége elnökének, valamint a Szolnoki Napforduló Szolgálat akkori vezetőjének, Balkó Irénnek a támogatásával, megkezdte munkáját egy lelkes kis csapat. Céljuk egymás segítése mellett a városunk lakóinak egészséges életmódra nevelése, a betegségek megelőzése volt. Kezdetektől elindult a szűrővizsgálatok szervezése, amelyhez Martfű város önkormányzata azóta is minden évben hozzájárul.

Nevünk eredete: Mindannyian egyetértettünk abban, ha Diaznak sikerült elérni és körül hajózni a JÓREMÉNYSÉG fokát, nekünk is sikerül! -írta a krónikás a klubnapló első oldalára.

A klub szakmai támogatását dr. Despotov Svetozar háziorvos vállalta magára.

Mottónk azóta is időtálló: „hirdessük, hogy élni jó,mert élni szép, s ha mosolygunk visszasugárzik ránk!’

 

Cikkek

EUROPA DONNA 2020 napi mellrák elleni séta

2020.10.05

Hálás köszönetünket fejezzük ki mindenkinek aki részt vett figyelemfelhívó sétánkon! Nagyon nagy szükség van a betegségek megelőzésére, illetve a szűrővizsgálatokon való részvételre!
Nagyon örültünk, hogy a szigorodó egészségügyi előírások mellett is nagyon sokan vállalkoztak a sétára. Idén a délelőtti szakmai előadásokat nem tartottuk meg, a séta a jó levegőn mindenkinek egészségére válik, ezért azt nem hagyhattuk ki.
Fontosnak tartjuk, hogy az emberek tájékozottak, betegségükbe és a kezelésükbe nem passzívan beletörődő, hanem önmagukért aktívan cselekvő betegek legyenek, így nagyobb eséllyel győzhetik le a daganatos megbetegedéseket. Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy az idejében felfedezett betegségek jó eséllyel gyógyíthatók!
Örömmel tapasztaltuk, hogy sokan csatlakoztak célunk szellemiségéhez, és fontosnak érzik sétánk jelentőségét.
Köszönjük a részvételt a Martfű város civil szervezeteinek, Dr. Papp Antalnak városunk polgármesterének, klubtársaimnak, valamint a martfűi és rákócziújfalui polgárőröknek.
Különös színfoltja a programunknak a Martfűi Úszó és Triatlon Klub tagjainak részvétele, akik minden évben velünk tartanak kerékpárjaikkal, idén páran közülük futva tették meg a távot. A rózsaszín lufik is jelképezik mondanivalónkat: " A rendszeres fizikai aktivitás csökkenti a mellrák kockázatát!"
 

EUROPA DONNA mellrák elleni séta 2020.10.02

2020.09.22

A Jóreménység Klub egyesület és a Rákbetegek Országos Szervezete ebben az évben is megszervezi a már hagyományos EUROPA DONNA napi mellrák elleni sétáját. A rendszeres fizikai aktivitás csökkenti a mellrák kockázatát!

 

25 évesek lettünk

2019.10.24

A 25 éves jubíleumunkat sikeres bállal ünnepeltük meg.

 
 

 

Profilkép

Archívum

Naptár
<< Május / 2021 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 3534
30 nap: 234
24 óra: 11